top of page

I'm not asking for the moon

Afgelopen jaar heb ik besteed aan het opnemen van een nieuw nummer: ‘I’m not asking for the moon’. Een lied voor en over mijn zoontje Wybren, die is geboren met epilepsie en een genetische afwijking. Ik heb dit nummer opgenomen op een mooie boerderij in Brabant, samen met Jasper van Damme (Wybrens vader), Jorn ten Hoopen, Thomas Pol en Frank Jonas. Singer-songwriter Mark Lotterman heeft de bijzondere videoclip gemaakt. 

 

Ik heb dit lied geschreven toen ons zoontje Wybren een paar maanden oud was. Toen hij 2 ½ maand oud was kreeg hij uit het niets zware epileptische aanvallen. Na veel onderzoeken in het ziekenhuis kregen we te horen dat hij een onbekende genetische afwijking heeft en dat hij misschien nooit zou leren lopen of praten. Dit was een hele verdrietige tijd voor ons als ouders. In deze periode heb ik dit lied geschreven om het verdriet dat ik toen voelde een beetje een plek te kunnen geven. 

 

Voor mij gaat het natuurlijk over Wybren, maar ik wil het graag opdragen aan alle andere kinderen en ouders die het moeilijk hebben en waarbij het leven anders is gelopen dan ze hadden verwacht.

 

Het gaat op dit moment gelukkig goed met Wybren. Hij is nu drie jaar oud. De aanvallen zijn meestal onder controle en hij is nog even blij als altijd. Hij praat nog niet, maar hij kan met hulp een stukje lopen. Daarnaast is hij gek op muziek. Dit liedje behoort nog steeds tot een van zijn favoriete nummers. Ik hoop dat jullie het net zo mooi vinden.

Biografie

Ik maak al muziek sinds ik klein ben en ik heb het altijd heerlijk gevonden om piano te spelen en te zingen. Als tiener won ik de voorronde en de nationale finale van de Kunstbende en toen ik 19 was werd het eerste nummer dat ik zelf schreef, ‘The gods must be crazy’, gekozen als titelsong voor de film ‘Ik omhels je met duizend armen’, naar het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Ik tekende hiervoor een contract bij Universal Music. 

 

Ik besloot jazz zang te gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium waar ik in 2010 afstudeerde met een 9. Daarna speelde ik op veel leuke plekken, zoals op het North Sea Jazz Festival, en deed een deel van mijn master in New Orleans, waar ik op het podium stond met onder anderen Ellis Marsalis. 

 

Na mijn terugkomst in Nederland nam ik mijn eerste album ‘From now on’ op, met Bart van Poppel. Na het uitbrengen van het album werd ik gekozen tot Radio 2 talent. Ik besloot in 2014 mee te doen aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en haalde de finale. Hierna heb ik veel optredens gedaan op radio en tv en op prachtige poppodia zoals Paradiso en Tivoli.

 

Sinds 2015 heb ik een eigen lespraktijk in Haarlem en sinds 2018 heb ik die uitgebreid met een locatie in Schiedam. Ik geef met veel plezier les aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Mijn specialiteit zijn leerlingen die naast het zingen ook graag zichzelf op piano willen begeleiden, maar ik geef ook veel leerlingen zangles waarbij ik zelf op de piano begeleidt. Kijk bij 'lessen' voor meer informatie over alle lessen die ik geef. 

 

bottom of page